24 Mayıs 2020 Pazar

Kaplama Mobilya Boyamak

İnce zımpara, kestirme fırçası, rulo fırça ve kaplama mobilya boyamak için yeni nesil boyalardan tercih edebilirsiniz.

Bu tür boyayı uygulamadan önce zımpara yapmanıza gerek olmayabilir. Ama daha kalıcı ve sorun yaşamamak için sadece üstündeki parlak yüzeyi hafif törpülensin diye zımpara yapılabilir. Sonra, oluşan  tozları, iyice silmek gerekiyor. Boyanacak yüzey temiz ve kuru olmalı.

Ardından astar boyası uygulayın. İyice kuruduktan hafifçe zımparalayın ve tozları yine iyice temizleyin. Bu uygulama, daha sonra  atılacak boyanın kalıcı ve pürüzsüz olmasını sağlayacaktır.

İlk katı atmak için rulo fırça ile boyama işlemine geçilebilir. Gerekli yerlerde kestirme fırçası da kullanılabilir.

Rulo fırçayı ilk başladığınız yerden diğer uca kadar kaldırmadan yuvarlamalısınız ki fırça izi kalmasın. Rulo fırçaya boya aldıktan sonra, ilk değdireceğiniz yerde boyanın yoğun olmaması için farklı iki üç yere değdirip kaldırın.  Ruloyu hızlıca hareket ettirdiğinizde, boya tüm yüzeye daha eşit dağılacaktır ve boya  kalın sürülmeyecektir. Boya kurumadan ilk katı attığınız yerin üzerinden geçmeyin, boya kalkar.

Kaç katta kapatıcılığı elde edebileceğine siz karar vereceksiniz. Katlar arasında (boyanız iyice kurumuş olsa da) en az 6 - 7 saat olması (bu mevsime göre de değişebilir) iyi olacaktır.

Kullandığınız fırçalarınızı her katı attıktan sonra temizlemeniz gerekir.

2 yorum:

  1. Merhaba fırça rulo gibi malzemeleri nerden temin edecegiz. Sitede bulamadım. Teşekkürler.

    YanıtlaSil
  2. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil