29 Mayıs 2020 Cuma

Çelik Kapı Boyama

• Çelik Kapı Boyama

• Ahşap Çelik Kapı Boyama

Çelik kapı boyama teknikleri kapının türüne göre değişmektedir. Öncelikle boyasını değiştirmek istediğimiz kapının türünün tespit edilmesi gerekmektedir. Çelik kapı dediğimizde insanların çoğunda sadece metal levhalardan oluşan kapı türü gelse de çelik kapı firmaları görsellik adına kapıların bazı bölümlerinde metal levhalar kullanmakta bazılarında ise ahşabın doğal güzelliğine yer vermektedir. Bu nedenle çelik kapı boyama teknikleri kapının ahşap olan bölümlerinde ayrı metal olan bölümlerinde ayrı teknikler gerektirmektedir.

Çelik kapılarda ahşap ve metal yüzeyin ortak özelliği boyanın iyice yedirilmesi için öncelikle her ikisinde de pürüzlü noktaların zımpara ile temizlenmesi gerekiyor. Metal ve ahşap yüzeylerde farklı zımpara kullanılmaktadır.

Çelik kapı boyaması için ahşap yüzeyde kullanılacak olan zımpara metal yüzeyde istenilen verimi vermeyeceği için, üstüne atılacak olan yeni boyanın da sağlıklı bir görüntü vermesini engelleyecektir. Ayrıca kullanılacak olan boyanın da ahşap ve metal yüzeyde farklı seçilmesi gerekmektedir. Boyama işleminden önce, zımpara nedeniyle ortaya çıkan tozlar çok iyi temizlenmeli.

Çelik kapı boyamasında öncelikle metal ve ahşap yüzeyler belirlenmeli. Farklı özelliklere sahip boyaların birbirine etki etmemesi için boyama önceliğine göre metal ya da ahşap yüzey ve boyanmasını istemediğiniz kısımlar kağıt bant ile kapatılmalı.

 




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder