20 Mayıs 2020 Çarşamba

Evdeki Karıncalar İçin Çözüm Nedir?

Evde karınca olması, karıncaların evinizde kolay bir şekilde yiyecek buldukları anlamına gelir. Karıncalar evlere yiyecek bulmak için girer, yuvalarını genellikle evin dışına yapar ve koloniler halinde yaşarlar.

• Karıncaya çözüm bulmak için öncelikle karıncaların evinize nereden giriş yaptıklarını bulmalısınız. Karıncalar en çok giriş kapılarından, duvarların çatlaklarından, boşluklardan, pencereden evinize girer ve belli bir yolu takip ederek yuvalarına yiyecek taşırlar. Bu yollarını daha sonra kolay bulabilmek için bazı izler bırakırlar. Bu izleri sabunlu su ile silerek yollarını kaybetmelerini sağlayabilirsiniz. 

• Başta mutfağınız olmak üzere evinizdeki yemekleri, üzerleri açıkta kalacak şekilde bırakmayın. Yere düşen yemek kırıntılarını süpürün. Çöp kutunuzu sık sık boşaltın. Bulaşıkları bekletmeden yıkayın. Tezgahın üzerini ve zemini kuru tutun.  Bal ve reçel kavanozlarını dışlarında kalıntı olmayacak şekilde muhafaza edin.

• Evinize girdikleri ve girme ihtimali bulunan yerleri silikon, macun, tutkal gibi dolgu malzemeleri ile kapatın. Çatlaklara ve yarıklara vazelin sürmek de etkili bir yöntemdir. 

• Karıncalara doğal çözüm için giriş yerlerine ve karıncaların dolaştıkları yerlere nane yağı, sarımsak, kahve telvesi, tarçın, kırmızı biber, defne yaprağı, mısır unu, talk pudrası, tebeşir, toz kömür, toz temizleyici.

• Elma sirkesini suyla karıştırıp sprey şişesine koyun, karıncaların üzerlerine ve dolaştıkları yerlere sıkın.

• Kabartma tozu ve pudra şekeri karışımı yapın.

• Karınca için çözüm söz konusu olduğunda ilk akla gelen seçeneklerden biri de karınca yemi kullanmaktır. Karınca yemlerini yanlarında zehir ya da karıncaları uzak tutan şeylerle birlikte koymayın ki karıncalar yeme ulaşabilsinler.  Bazı karınca türleri yiyecek konusunda seçici davranabilir. Eğer karınca yemi evdeki karıncalarda azaltma meydana getirmediyse bunun sebebi, evinizdeki karıncaların satın aldığınız yemi cazip bulmuyor olmalarıdır. Bu durumda yapılması gereken, başka bir markanın karınca yemini satın almaktır.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder