20 Mayıs 2020 Çarşamba

Farklı Malzemelerden Saksı


Çizmeden Saksı
Kullanmadığınız bir yağmur çizmeniz varsa dekoratif saksı yapabilirsiniz. Öncelikle farklı bir görüntü vermek için boyayabilirsiniz. Çizmenin altına toprağın hava alması için minik delikler açın. Toprağı yerleştirin ve istediğiniz çiçeği ekin. Altına bir saksı tabağı yerleştirmeyi unutmamalısınız.

Teneke Kutudan Saksı
Teneke konservelerin içerisindeki besinleri tükettikten sonra saksı yapabilirsiniz. Öncelikle farklı bir görüntü vermek için boyayabilirsiniz. Kutunun altına toprağın hava alması için minik delikler açın. Toprağı yerleştirin ve istediğiniz çiçeği ekin. Altına bir saksı tabağı yerleştirmeyi unutmamalısınız.  

Plastik Şişeden Saksı
Pet şişelerden saksı yapılabilir. Yan yatırdıktan sonra dikdörtgen şeklinde bir parça kestikten sonra. İsterseniz boyayabilirsiniz. Toprağı yerleştirin ve istediğiniz çiçeği ekin. 

Çimentodan Saksı
Çimento, kum, su ve derz dolgusunu uygun bir yerde karıştırın. İstediğiniz şekilde saksı yapmak için bant ile kestiğiniz kartonları yapıştırın. Aynı şeklin biraz daha ufağını yapın. İç içe yerleştirin. Ufak şeklin dıştaki şeklin tabanına tam oturmaması için biraz yukarıda tutun. Hazırladığınız harcı bu iki şeklin arasına doldurun. İyice kuruması için iki gün bekleyin. kartonları çıkartın ve zımparalayın. Farklı bir görüntü vermek için boyayabilirsiniz. Toprağı yerleştirdikten sonra sukulent ekebilirsiniz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder