25 Mayıs 2020 Pazartesi

Buzdolabı Nasıl Boyanır?

Buzdolaplarınızı istediğiniz renk tonunda boyayabilirsiniz ve yenileyebilirsiniz. Bunun için gerekli malzemeler.
• Akrilik Boya
• Vernik
• Rulo Fırça
• Fırça
• Maskeleme Bandı
Buzdolabının yüzeyinde toz ve yağ gibi maddeler varsa iyice temizleyin. Buzdolabınızda paslanmış yer varsa paslardan kurtulmak gerekiyor. Paslı yerler zımpara yapılır ve iyice temizlenir. Paslı olan yerlere pas önleyici uygulanır. Kuruduktan sonra boyama işlemine geçilir. Öncesinde, buzdolabının boyanmasını istemediğiniz bölümlerini maskeleme bandı ile kapatın.
Boyayı geniş ve temiz bir kaba dökün. Rulo fırça ile boyamaya başlayabilirsiniz. İlk kat boyama işlemini yaparken boyayı iyice yayarak ve atlama yapmadan boyamaya çalışın. İlk kat boyama uygulaması bittikten sonra boyanın kurumasını bekleyin. 24 saat sonra ikinci kat boyama aşamasına geçebilirsiniz. Yüzeydeki görüntüye göre kaç kat boyayacağınıza siz karar vereceksiniz.
Boyama işlemi bittikten sonra, kaliteli ve dayanıklı bir vernik kullanabilirsiniz. Vernik uygulaması, boyama işleminde olduğu gibi. Dikkat edilmesi gereken, vernik şeffaf olduğundan uygulama yaparken iyi takip edilmeli. Sürülmeyen yer bırakılmamalı. 2 kat vernik atabilirsiniz. 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder