28 Mayıs 2020 Perşembe

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın Prefabrik Ev Yardımı

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, tarafından sağlanan bu destek her talep edene sağlanmıyor. Devlet tarafından sağlanan bu desteklere ilişkin sağlanması gereken koşullar ve gerçekleştirilmesi gereken aşamalar bulunuyor. Prefabrik ev yapım desteği aşamaları.

Öncelikle bilinmesi gereken ilk detay Prefabrik Ev Yapımı Desteği, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'na bağlı Sosyal Yardım Genel Müdürlüğü tarafından sağlanıyor. Başvuru alma ve destek sağlama işlemleri ise bu kuruma bağlı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarınca sunuluyor.

Barınma yardımları kapsamında sağlanan prefabrik ev desteğine ilişkin bakanlığın yapmış olduğu açıklamada şu bilgilere yer veriliyor. Oturulamayacak derecede eski, bakımsız ve sağlıksız evlerde yaşayan muhtaç vatandaşlara evlerinin bakımı - onarımı, betonarme ev yapım yardımı, prefabrik ev yapım yardımı ve afet kapsamında ev eşyası alımı için ayni veya nakdi olarak yapılan yardımlardır.

Prefabrik ev yardımı almak için vatandaşlardan talep edilen ilk koşul 18 yaşının tamamlanmış olması. Bunun dışında esas başvuru şartları şöyle.

Hane içinde kişi başına düşen geliri net asgari ücretin 1/3’ünden az olmakla birlikte yaşlılık, engellilik, tek ebeveynli aile, dul olma gibi özel şartlardan herhangi birine haiz olma, aynı zamanda onarımı yapılacak evin ya da ev yapımlarında arsanın tam hisseli tapusuna haiz olma.

Başvuru şartlarını sağlayan ve başvuruları onaylanan vatandaşlara 25.000 TL'ye kadar destek sağlanıyor.

25.000 TL prefabrik ev yardımı başvuruları için Sosyal Yardım Genel Müdürlüğü'ne yada kendi ilçenizde bulunan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına başvurunuzu yapabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder