Malzemeler:
• 1 Litre Yağlı Süt
• 1 Tatlı Kaşığı Toz Salep
• 1 Çay Kaşığı Vanilya
• 1 Su Bardağı Toz Şeker
Tencere içerisine 1 litre süt konulacak ve normal ısıda
kaynatılacak. Üzerine hazırlanan “toz şeker, salep, vanilya” karışımı bitinceye
kadar “azar azar” ilave edilecek. Tencere kaynamaya başladıktan sonra, ocak
ısısı düşük ısı konumuna getirilecek. Saat’e bakılacak ve not edilecek. Tencere
10 dakika süre ile savrularak kaynatılacak. Süre bitiminde tencere ocaktan
alınacak ve oda sıcaklığına düşünceye kadar bekletilecek. Ardından tencere
kapağı kapalı olarak, dondurucuya konulacak ve 2 saat süre ile dondurucuda
tutulacak. Süre bitiminde tencere dondurucudan alınacak ve
karıştırılacak.Tenceredeki süt tamamen donuncaya kadar, her saat başı
karıştırma işlemine devam edilecek. Yaklaşık 5 saat süre sonunda vanilyalı
dondurmanız servise hazır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder