28 Mayıs 2020 Perşembe

Fayans Boyama Nasıl Yapılır?

Evinizdeki fayansları ve seramikleri yenilemenin pratik ve ucuz bir yolu fayanslarınızı boyama. Peki, fayans nasıl boyanır? Fayans boyama, mutfak ya da banyo dışında da yapılabilir. Örnek olarak antrenizde fayans varsa bu alana da uygulanabilir.

Fayans üzerine uygulayacağınız boyanın suya ve neme dayanıklı olması önemlidir. Boyama yenileme işleminde yağlı ve epoksi boya türleri kullanılabilir. Bu iki ürünle ilgili bir hatırlatma yapılabilir. Epoksi boyanın genellikle evlerde kullanılmaması, yağlı boyaların ise yoğun koku yayması nedeniyle uygulama yapmanız sorun olabilir. Bu nedenle fayans boyama işleminde hobi boyası kullanabilirsiniz. Tercih sizin.

Gerekli Malzemeler:

• Parlak yüzey astarı

• Hobi boyası

• Kalın sır vernik

• Rulo fırça

• İpek uçlu fırça

• Maskeleme bandı

Boyama geçmeden fayansları çok iyi temizlemeniz gerekiyor. Bundan sonraki adım, boyama işleminin öncesinde fayansların üzerine geçiş astarı uygulanması. Bu işlem boyanın fayans üstüne tutunmasını sağlar ve daha sonra oluşabilecek aşınmaların önüne geçer. Astar uygulamasından sonra 24 saat bekleyin.

24 saat sonra boya bulaşmasını istemediğiniz yerlere maskeleme bandını yapıştırın.

Boyanızı uygun bir kaba boşaltın. Boyayı rulo fırçaya aldıktan sonra aşağı-yukarı hareketlerle boyayın. Rulo fırçanın büyük geldiği yerlerde ipek uçlu fırçayı kullanabilirsiniz. İlk kat boyama işleminin ardından, boyanın kuruması için 24 saat geçmesini bekleyin.

2. kat boyama işlemini, ilk katı boyarken yaptığınız şekilde uygulayın. Kapatıcılığı elde etmek için 3. katı da uygulayabilirsiniz.

Daha dayanıklı olması için son olarak vernik uygulanabilir. 

Bu işlemler yerdeki fayansları yenilemek için de uygulanabilir.

Seramiklerinizi boyadıktan sonra, farklı olarak süsleme amaçlı stencil uygulaması da yapabilirsiniz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder