19 Mayıs 2020 Salı

Mutfak Dolaplarınızı Boyayın

Mutfak dolaplarınızı boyayarak neredeyse yepyeni bir görüntüye kavuşturabilirsiniz. Boyamaya başlamadan önce yapacağınız hazırlık ve uygulama süreci ile mutfak dolaplarınızı boyamak oldukça keyifli bir işe dönüşebilir. 

Gerekli Malzemeler:

  • Su bazlı boya
  • Rulo fırça
  • Fırça
  • Zımpara
  • Vernik
  • Ahşap koruyucu

Mutfak dolaplarının büyüklüğüne göre boya miktarını herkes kendi ihtiyacına göre belirleyebilir. Ayrıca bazı mutfak dolaplarını koyu renkten açık renge çevirmek isterken boya miktarını fazla kullanmak gerekmektedir.

Su bazlı boya ile boyanan mutfak dolapları parlak ve pürüzsüz bir görünümde olduğu için bu özellikteki boyalar tavsiye edilmektedir.

Mutfak dolaplarınızı boyama işini aceleye getirmemeniz gerekir. Toz izi, fırça lekesi, kurumadan oluşan sıyrıklar ve buna benzer sorunlar hep acele etmekten kaynaklanır. 

Öncelikle dolaplarınızın temiz olması gerekir. Pürüzleri ve girinti çıkıntıları gidermek için zımpara yapılmalı. Zımparadan sonra oluşan tozlar da silinmeli. Mantar ve böceklere karşı korumak amacıyla, dolabınıza boyadan önce ahşap koruyucu uygulayabilirsiniz. Bu koruyucu dolabınızın ve boyanızın ömrünü uzatmaya yönelik bir maddedir. 

Boyama esnasında dolapları açıp kapatırken ve çekmeceleri çekerken leke, çizik olabilir. Boyama geçmeden önce dolap kapaklarını ve çekmeceleri de çıkartmalısınız. Daha sonra yerlerine takarken karışıklık olmaması için söktüklerinizi etiketleyebilirsiniz. 

Öncelikle en az bir kat astar çekmeniz gerekir. Daha sonrada kapatıcılığı elde edene kadar kaç kat boyama yapacağınıza siz karar vereceksiniz. Boyama işleminde rulo veya fırça kullanabilirsiniz. 

Boyamaya iç kısımlar ve çekmecelerden başlayabilirsiniz. Daha sonra dolapların dış yüzeyine geçebilirsiniz. Rulonuza boyayı iyice yedirdikten sonra, yavaşça ve bastırmadan dolabınızı boyayabilirsiniz. Birinci katı attıktan sonra ikinci kat için beklemeniz gerekir. Bu süre kullandığınız boyaya göre değişebilir. Emin olmak için 24 saat beklemekte yarar var.  En sonunda da vernik uygulayabilirsiniz.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder