20 Mayıs 2020 Çarşamba

Evde Koltuk Temizliği

Koltuklarınızın da  temizlenmeye ihtiyaçları var. Çünkü tozlar zamanla, koltuğunuzda birikmeye başlıyor ve onlardan kurtulmak için ise özenli bir temizlik gerekir. Koltuk temizliği için süpürgenizin üstünde bu iş için olan başlığı kullanmalısın. Bu sayede koltuğunuz üzerindeki kırıntıları, büyük kirleri süpürgeniz ile çekebilirsiniz.

Koltuklarınızın arasında biriken tozların yüzeye çıkması için karbonat kullanabilirsiniz. Eğer koltuğunuz kumaşsa ve kumaş tipi, katı malzemeler ile temizlik yapmaya uygunsa karbonatı koltuğunuzun üzerine serpip hafifçe ovalayabilirsiniz. Yaklaşık 10 dakika bekledikten sonra koltuğunuzu yeniden süpürüp karbonattan temizleyebilirsiniz.

Koltuğunuzun kumaş tipi, katı maddelerle temizlenmeye uygun değilse de eski bir çarşafı hafif bir şekilde nemlendirip koltuğunuzun üzerine serebilir ve bir sopa ile vurup tozların kalkmasını ve çarşafa yapışmasını sağlayabilirsiniz.

Koltuğunuzun kılıfları çıkıyorsa, kılıfları çamaşır makinesinde yıkayabilir ve koltuk yastıklarını silkeleyebilirsiniz.

Banyo lifini, bir kovaya doldurduğunuz suyun içinde beyaz sabun sabunlayın. Lifi ovarak, sabun yoğunluğunu azaltın ve lifi iyice sıkın. Nemli bir halde bırakın, lif çok ıslak olmamalı. Silerken su, koltuklarınıza işleyebilir ve küf oluşumu, kötü koku yapabilir. Silme işlemi bittikten sonra, temiz suya batırdığınız ve sıkıp fazla suyunu attığınız bez ile koltukları temizleyebilirsiniz.

Kumaşın türü koltuk temizliğinde çok önemlidir. Hangi kumaş türü nasıl temizlenir? Koltuk üstündeki etikette kumaş türünü belirten harfler bulunur.

W: Koltuk temizleme işlemini sade su bazlı temizlik ürünleri ile yapmalısınız. Yumuşak bir koltuk temizleme fırçası ile dairesel hareketlerle temizlik yapabilirsiniz. Önerdiğimiz koltuk temizleme fikrini, beyaz sabun yerine Arap sabunu kullanarak ve Arap sabununu suda çözerek bu kumaş türündeki koltukları temizleyebilirsiniz.

S: Solvent bazlı bir temizleyici ürün ile temizliği gerçekleştirmelisiniz. Koltuk temizleme spreylerini kullanabilirsiniz. Bu tür kumaşları temizlerken elektrik süpürgesi, koltuk temizleme fırçası ya da tüy toplayıcı gibi ürünlerden yardım alabilirsiniz.

WS: Su ve farklı temizleyici ürünler kullanılarak temizlenebilen kumaş türüdür. Önerdiğimiz koltuk temizleme yöntemi, bu tür kumaşa sahip koltukları temizlemek için uygundur.

X: Kesinlikle su ile temizlenmemesi gereken koltuk kumaşıdır. Bu tür kumaşlı koltukları temizlemek için elektrik süpürgesi ve yumuşak bir temizleme fırçasından yardım alabilirsiniz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder