26 Mayıs 2020 Salı

Küvet Nasıl Boyanır?

Uzun süre kullanılan küvetlerde suyun ve sıcaklık değişiminin getireceği ve genellikle gözle görülemeyecek kadar küçük olan aşınmalar ve çizilmeler meydana gelebilir. Bu aşınma ve çizilmeler aynı zamanda küvetin çok çabuk kir tutuyor olmasının da sebebidir. Küvetinizi değiştiremiyorsanız boyayabilirsiniz.

Küvet Boyama işlemi yapılacak olan küvet akrilik olamaması gerekmektedir, bu önemlidir. Boyama işlemi eski yerinden sökülmeyen emaye veya mermerit küvetlere uygulanmaktadır. Kararmış, sararmış, paslanmış emaye veya mermerit ürünlerde durum her ne olursa olsan boyama yapılabilir. Küvet boyamak zor bir işlem değil. Tek yapılması gereken doğru malzeme ile doğru şekilde bu işlemi yapabilmek. Küvet boyası yapmak için kesinlikle selülozik boya, sentetik boya kullanmamanız gerekmektedir. Bu boyalar küvet üzerine uygulama yaptığınızda çok çabuk soyulup dökülür küvet için uygun değildir. Küvet boyası kullanılması gerekir.

Boyamaya geçmeden önce küvetinizi kireç sökücü ve yağ sökücü gibi güçlü ve aşındırıcı maddelerle temizleyin. Sonra küvetin yüzeyi zımpara yapılmalıdır. Bu bittikten sonra iyice temizlenmeli. Boya işlemine geçmeden önce boyanmasını istemediğiniz yerlere bantla kapatabilirsiniz. Fırça ya da rulo kullanarak boyama işlemini yapabilirsiniz. Tek yönde hareketler ile boyama işlemini yapın. Pürüzsüz ince bir kat boya yaptıktan sonra kurumasını bekleyin ve ikinci kat boyama işlemini yapın.

 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder