30 Mayıs 2020 Cumartesi

Sukulent

Yetiştirmek İçin Malzemeler:

• Ufak çakıl taşları.

• Sukulent yetiştirmek için kullanılan toprak karışımı.

• Süzme işlemi için yosun.

• Yine süzme işlemi için kömür.

• Dilediğiniz tür bir sukulent.

• Süslemek için yosun, taş, vs. gibi objeler.

Öncelikle saksı gerek. Ancak sukulenti istediğiniz bir kapta yetiştirebilirsiniz. Bu konu sizin dekor zevkinize kalmış. Sukulentler hemen her yerde büyüyebilir. Bu nedenle sadece klasik toprak rengi saksılarla sınırlı kalmayın. Farklı renkli, farklı şekillerdeki kutuları deneyebilirsiniz.

Saksıyı Doldurun:

Önce çakılları, sonra kömürü, daha sonra yosunu ve en son da toprağı yerleştirin. Sukulenti ekin, istediğiniz gibi aranje edebilirsiniz.

Dekore edin. Neon ışıklar, desenli kayalar, farklı mermerler, bilyeler. 

Sukulentleri istediğiniz her türlü bitkiyle birlikte yetiştirebilirsiniz.

Sukulent Bakımı:

Sukulentleri fazla sulamayın: Bu bitkiler fazla su tutamazlar. Fazla su vererek onlara iyilik değil, kötülük etmiş olursunuz. Sulama için en iyi yöntem haftada bir keredir. Toprak ıslansın ancak göl gibi olmasın.

Parlak ışık iyidir: Hem ev içinde hem de dışarıda yetiştirilmeye müsait bitkilerdir. Nereye karar verirseniz verin, sukulentlerin ışık almasına özen gösterin. Ancak uzun süre direkt güneş ışığı altında kalmamasına dikkat edin.

Unutmayın, sukulent yetiştiriciliğinde tecrübe kazanmak önemlidir. Farklı sukulent türleri ve düzenlemeleri yapmaya çalışın. Denedikçe çok daha farklı ve faydalı şeyler öğrenirsiniz.

Dekorasyon İpuçları:

Renk katın. Sukulentler kendi başlarına da şahane renktedirler. Ancak bu yeşil bitkilerin yanında biraz canlı ve parlak renkte objeler eklemek harika olabilir. Saksınızın ya da sukulenti neye ektiyseniz o nesnenin renkli ve canlı olması iyi olabilir. Ayrıca sukulentin yanına cam küre, bilyeler, zincir şeklinde neon ışıklar ekleyebilirsiniz.

Nesnelerle stilize edin. Sukulentin yanına farklı nesneler koymak, sukulent bahçenize güzel bir soluk getirir. Yosun, ufak çakıllar, desenli objeler, cam parçacıkları gibi.

Sukulentleri yemek masasına ya da kahve masasına koyarsanız evin atmosferinin hemen değiştiğini görürsünüz.

Cam fanus içindeki sukulentler hem mekana derinlik katar hem de ortamı renklendirir.

Bahçenizde de sukulent yetiştirebilirsiniz. Her zevke uygun bir sukulent muhakkak vardır. Farklı sukulentleri alıp bahçenizde farklı kombinasyonlar yapabilirsiniz. Örneğin yaprak dökmeyen Rosette türü, çiçeğe benzer bir biçime sahiptir ve bulunduğu zemini kaplar. Çiçek açan sukulentler de oldukça popülerdir. Yeşil yapraklar birbirinden farklı renkte çiçeklerle güzel ve şık bir zıtlık yakalayabilirsiniz. Cacti ise kaktüse benzer bir yapıya sahiptir. Yani bahçenize “çölde vaha” havası verebilirsiniz. Dikkat etmelisiniz, dikenleri oldukça keskindir.

 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder