26 Mayıs 2020 Salı

Prefabrik Yapı ve Konteyner

Prefabrik yapılar ile konteyner yapılar son kullanıcılar tarafından sıkça karıştırılmaktadır.

Duvar, kapı ve benzeri ekipmanların fabrikasyon şeklinde üretilip daha sonrasında evin yapılacağı beton platform üzerine oturtulan ev tipine prefabrik ev denir.

Konteyner fabrikalarda üretilen modüler yapılardır. Konteynerler fabrikada tüm kullanım yerleri hazırlanıp gideceği yerde sadece düzgün bir zemin üzerine yerleştirilip elektrik ve gerekirse dıştan su bağlantısı ve giderler bağlanmak suretiyle kullanılmaya başlanabilen hızlı çözümler üreten yapılardır.

• Prefabrik yapıların tüm taşıyıcı sistemleri yüksek kaliteli galvaniz çelik saçlardan son teknoloji rollform makinalarında imal edilmektedir

• Prefabrik yapıların duvar panelleri fabrikalarda üretimleri yapılıp sevk edilirler.

• Prefabrik yapıların tüm malzemeleri fabrikalarda ön üretimleri gerçekleştirilip sevk edilirler.

• Prefabrik yapıların sökülmeleri ve tekrar takılmaları mümkündür.

• Prefabrik yapılar söküm takım işlemlerinde zayiat oranları çok düşüktür tekrar montaj imkanı sağlar.

Projesine uygun olarak fabrika şartlarında hazırlanan dış ve iç paneller ile bu panellerin, döşeme ya da çatı sistemlerinin taşıyıcı konstrüksiyonu prefabrik evin yapılacağı yere sevk edilir. Daha sonra Prefabrik evin kaba inşaatı olarak tanımlayabileceğimiz bu karkas sistem yerinde kurulur. Bu sistemin kurulabilmesi için altında tarafınızdan oluşturulacak bir temel sistemine ve bu temel sistemi içerisinde de yine tarafınızdan oluşturulacak pissu drenaj ve topraklama sistemlerine ihtiyaç duyulacaktır.

Prefabrik villa inşaatı sırasında bütün ısı ve su izolasyon sistemleri, çatı kaplamaları, dış cephe kaplama malzemeleri, iç mekan ara duvar kaplamaları ve boyası, elektrik ve sıhhi tesisat alt yapıları, zemin seramik yada parke vs. kaplamaları, kapı pencere doğramaları, mutfak vestiyer gibi sabit mobilyaların tamamının imalat ve montajı yerinden yapılmalıdır.

Prefabrik villa, prefabrik ev, prefabrik yazlık fiyatları içerisinde genelde temel, iç mekan ince inşaat işleri olarak tanımlayabileceğimiz işlerle tefriş işleri dahil edilmemektedir. İşin başlangıcında toplam bir fiyat bütçe öngörüsü yapmak kolay olmayacaktır. Başlangıçta size ekonomik gibi görünen bir prefabrik ev fiyatı aslında sizin ayrıca harcayacağınız para ve zaman ile bu sunulan bütçelerin 2-3 katını bulabilmektedir. Bu sebeple prefabrik ev tercihini yapmadan önce prefabrik evlerin özelliklerini ve kapsamını iyi değerlendirmek hesaplamak gerekir. Sizin tarafınızdan yapılması gereken işlerin listesini ve bütçesini önceden hazırlamak sonradan karşılaşacağınız sürprizlerin baştan öngörülmesi açısından büyük önem taşımaktadır.

Neden Prefabrik?

• Prefabrik yapılar modüler olmasından dolayı daha önceden planlanarak ve ihtiyaçlara göre üretilebilir.

• Prefabrik yapılar diğer yapılara göre çok daha pratik olup çok daha kısa sürede yapılıp teslim edilebilir.

• Prefabrike yapılar diğer yapılara göre daha esnektir ve depreme, zemin kaymalarına karşı dayanıklıdır.

• Prefabrikte odalar, balkonlar, banyolar istenilen yerlere yerleştirilebilir.

• Prefabrik yapıların ısı ve ses yalıtımı diğer yapılara göre çok daha fazladır.

• Her türlü alana ve büyüklüğe göre üretilebilmesi.

• İsteğe göre değişebilen görünüm seçeneklerinin olması.

• İstenmeyen ya da değiştirilmesi gereken bölümlerin çıkarılabilmesi veya değiştirilebilmesi.

• Çevreyi kirletmeden ve etrafa rahatsızlık vermeden oluşturulması.

• Temel gerektirmeden, tek katlı yapılar için zemine atılan grobeton üzerine kurulumu ve çok katlı yapılar için zemine atılan radye temel üzerine kurulum imkanı.

• Prefabrike yapının isteğe göre çatı kaplama malzemesinin ve duvar kaplama malzemesinin ham madde özelliğinden rengine kadar, birbirinden zengin olanakların tanınması imkanı.

• Prefabrikte; trapez saç, single ve kiremit, metal kiremit çeşitlerinin kullanılabilmesi.

• Prefabrik yapıların iç ve dış duvarlarında fiber cement, PVC, yalı baskı, taşonit, sıvalı mantolama ve bisküvi tuğla gibi çeşitlilik sağlayabilmesi.

Prefabrik Ev Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Prefabrik ev alırken dikkat edilmesi gereken en önemli husus prefabrik evin alındığı firmanın güvenilirliği firmanın yaptırım gücü firmanın prefabrik konusuyla ilgili bilgisi birikimi tecrübesi çok önemlidir. Prefabrik yapılarda kullanılan malzeme kalitesi işçilik ve işçilik kalitesi prefabrik evleri alırken dikkate alınması gereken hususlardandır. Prefabrik yapıyı en uygun fiyata almakla da bitmiyor. Prefabrik yapı bittikten sonraki süreçte müşteri memnuniyeti ve servis hizmeti devamlılık önemli hususlar arasında yer almaktadır. Prefabrik ev bir kez alınabilecek bir yapı olduğu için fiyat hususundan çok kalite güven konularında karşınızdaki firmanın yeterli olup olmadığını iyi analiz etmeniz gerekmektedir.

Prefabrik İle İlgili Merak Edilenler:

Prefabrik evler yaylalarda iklim koşullarının çetin geçtiği bölgelerde kullanılabilir mi? Prefabrik evler yaylalarda iklim koşullarının çetin geçtiği rakımın yüksek olduğu nemli olan bölgelerde gönül rahatlığıyla kullanılabilir. İklim koşullarının ağır geçtiği bölgelerde çatıların eğimleri diğer bölgelere göre daha dik yapılmaktadır. Bu sebeple çatı üzerinde kar kalmamaktadır. Ayrıca prefabrik evlerde tüm taşıyıcı sistemler galveniz çelikten üretildiği için nemden etkilenmez. Bu nedenle yaylalarda prefabrik evler kullanılabilir.

Prefabrik evlerde soba kullanılabilir mi? Prefabrik evlerde diğer yapılarda olduğu gibi soba kullanımına uygundur. Baca sistemleri binanın yan kısmından dışarıya çıkarılmak suretiyle yapılmaktadır. Dışa çıkarılan soba boruları binanın çatı yüksekliğine kadar yükseltilmelidir.

Prefabrik evler her mevsim kullanılabilir mi? Prefabrik yapılar dört mevsim kullanılabilecek şekilde dizayn edilerek yalıtım ve izolasyon malzemeleri kullanılarak son teknoloji makina ve ekipmanlar da imal edilmektedir.

Duvarlara pano asılır mı, çivi çakılır mı? Duvarlara pano asılabilir fakat çiviyle değil akıllı vidalarla asabilirsiniz. Matkap uçlu vidalarla her şey asmak mümkündür.

Prefabrik evler bakım gerektirir mi? Prefabrik evler betonarme yapılar gibi isteğinize bağlı olarak dış cephe veya iç cephe boyalarını zamana bağlı olarak değiştirebilirsiniz.

Soğuk bölgelerde kullanım için uygun mudur? Kar çok yağan bölgelerde uygulama nasıldır? Tüm iklim koşullarında prefabrik yapılar kullanılabilir . Dış duvar kalınlıkları ve iç duvar kalınlıkları isteğe bağlı olarak farklı yapılabilir. Kar yağışının çok olduğu ve uzun süre kara maruz kalan bölgelerde çatı sistemleri kara uygun yapılmaktadır ayrıca çatı eğimleri farklı olmaktadır çelik kontsrüksiyonlarda bu bölgelerde farklılık göstermektedir.

Prefabrik yapıların kullanım ömürleri ne kadardır? Prefabrik yapıların kullanım ömürleri 70 ile 90 yıldır.

Prefabrik yapıların çevreye , insana herhangi bir zararı var mıdır? Kesinlikle çevreye veya insan sağlığına zararlı madde içermez tüm kullanılan malzemeler TSE standartlarına uygun malzemelerdir.

Depremde prefabrik yapılar güvenilir midir? Prefabrik yapılar birinci derece deprem kuşakları göz önünde bulundurularak üretilirler. Yapı elemanlarının birbirlerine bağlantı şekli cıvata ve vidalı sistemlerle olduğu için yıkılma olasılığı önlenmiş olur.

Prefabrik yapı şehir dışında yapılırsa ne yapmak gerekiyor, farklı ekstra ücret ödeniyor mu? Prefabrik yapıların şehir dışı montajlarında montaj ekibinin konaklaması ve yemek ihtiyacı müşteri tarafından karşılanır.

Müşterinin yapması gerekenler nelerdir? Zemin betonu ve hafriyat ve her türlü çevre düzenleme işleri. Zemin ve duvar kaplamaları (şap, seramik, halı, laminant vb). Prefabrik bina iç bağlantısı harici dış bağlantıların yapılması (elektrik, temiz su, pissu). Belediyeden alınması gereken izinler ve ruhsat işleri. Isıtma ve soğutma tesisatları (klima, kalorifer vb).


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder