27 Haziran 2020 Cumartesi

Duvardaki Yapışkan Bant Lekeleri Nasıl Çıkartılır?

Duvarda yapıştırılan bantların çıkartılırken, duvar boyasını çıkarmaması ve bant lekesi bırakmadan kolaylıkla çıkartabilmek için uygulayacak olduğunuz pratik yollar.

Fön Makinesi:
Bantın yapışkanlığını duvardan sökebilmek için fön makinesinden faydalanabilirsiniz. Bunun için duvarda oluşan bant lekelerinin üzerine dön makinesi sıcak ayarındayken duvar üzerinde oluşan bantın bırakmış olduğu lekenin üzerine birkaç dakika boyunca sıcak hava tutmanız gerekmektedir. Bant izine tutmuş olduğunuz ısı sayesinde kolaylıkla duvardan yapışkanlığı eriyecektir. Bu sayede bant izlerinin erimesi ile birlikte daha sonradan ıslak bir bez ile duvarda oluşan bant lekelerini silmelisiniz. Bant lekesini fön makinesi ile erittikten sonra silerken dikkat etmeniz gereken lekeyi dıştan içe doğru silmeniz olacaktır. Biraz bastırarak silmeniz sonucunda bant lekesinin izi çıkacaktır.

Çamaşır Sodası:
• 1 çay bardağı çamaşır sodası
• 500 gram ılık su
Ilık suyun içerisine koyacak olduğunuz çamaşır sodası eritilmelidir. Duvarda olan bant izinin çıkartmak için yumuşak bir bez bu suyun içerisine batırılarak silinmelidir. Silme işlemi sırasında bastırmanız lekelerin çıkmasında daha etkili olacaktır. Birkaç defa suya batırıp silme işlemi yaptığınız zaman bant izleri çıkacaktır.

Makyaj Sütü:
Cilt temizliğinde kullanılan makyaj sütü duvarda ya da camda bant lekesi olması durumunda bunları çıkarmak için uygulanacak yöntemlerden bir tanesi olmaktadır. Makyaj sütü aynı zamanda kimyasal olmaması nedeniyle duvar boyasında açılma olmasına da neden olmadan kolaylıkla bant lekesinin çıkmasında etkili olacaktır. Bunun için hangi marka olduğu fark etmez bir miktar bez ya da süngerin üzerine makyaj sütü ekleyip daha sonrasında bant lekesinin olduğu duvar ovalayarak silinmelidir. Birkaç dakika içerisinde bant izinden eser kalmayacaktır.

Sıcak Su:
Bant yapışkanının duvardan, duvara zarar vermeden çıkartılması için sıcak su ve deterjan kullanmanız gerekmektedir. Bunun için bir kovanın içerisine sıcak su doldurulmalı ve içerisine de deterjan konularak köpürtülmelidir. Duvarda oluşan bant yapışkanını silmek için yumuşak bir bez kullanmalısınız. Mümkünse mikrofiber özelliğine sahip olan bir bez sıcak suya batırılıp duvar silinmelidir.

Gaz Yağı:
Birçok lekeyi çıkaran gaz yağı duvarda ya da cam üzerinde oluşan yapışkan lekelerin çok hızla çıkmasında ve daha sonrasında iz kalmamasında da etkili olan bir yöntem olmaktadır. Gaz yağından bir miktar sünger üzerine dökülmelidir. Sonrasında duvardaki bant lekesinin üzerine ovalayarak silinmelidir. Birkaç ovma sonrasında lekenin iz bırakmadan çıktığını fark edeceksiniz.

Ütü:
Bant ve etiket lekesi çıkarmak için sıcak kullanmak her zaman için işe yarayacaktır. Bant lekesini duvardan çıkarmak için uygulanacak bir diğer yöntem ise ütü olmaktadır. Ütü bant lekesine direk olarak uygulanmaması gerekmektedir. Bant lekesinin üzerine bir bez koyduktan sonra sıcak ütüyü bant lekesinin olduğu kısma doğru uygulanması gerekmektedir. Sıcak ütünün ısısı bezin altında kalan yapışkana ulaşması sonucunda yapışkan lekesi eriyecektir. Bunun sonucunda da duvar üzerinde erimiş olan yapışkan lekenin ıslak bir bezle silinmesi sonucunda yapışkan tamamen çıkacaktır.

WD-40 Yöntemi:
WD-40 ile bant izinin bırakmış olduğu yapışkanı çıkarma konusunda etkili bir yöntem olmaktadır. Fakat kimyasal olması nedeniyle çok fazla WD-40 duvar üzerine sıkılmaması tavsiye edilmektedir. Duvarın renginde açılmalar olmasına neden olabilir. Bu nedenle az miktarda duvar üzerinde bant lekesinin üzerine püskürtmelisiniz. Sonrasında birkaç dakika bekledikten sonrasında sünger ya da başka bir bezle ovalayarak leke çıkana kadar silmelisiniz. Kimyasal olduğu için çok fazla bastırmadan silmeniz önerilmektedir.

Aseton:
Duvarda bant lekesi izi olması sonucunda bunun çıkması için aseton kullanılmaktadır. Fakat duvar renginde açılma olmasına da neden olan bir durumla maruz kalmanız mümkün olabilir. Çok koyu renkte olan duvarlara sahipseniz o zaman aseton kullanmamanız gerekmektedir. Duvar rengi açık olması sonucunda bir bez ya da sünger üzerine bir miktar aseton dökerek bant lekesinin üstünü ovalayacak şekilde silmelisiniz. Sadece bant lekesini sildiğinize emin olmalısınız.

Karbonat ve Zeytinyağı:
• 1 yemek kaşığı karbonat
• 1 çay bardağı zeytinyağı
Bantın yapışkanının iz bırakması sonucunda duvarda siyah bir görüntü oluşumuna neden olacaktır. Lekeleri çıkarmak için pratik yöntemlerden bir tanesi de karbonat ve zeytinyağı ile elde edecek olduğunuz karışım olacaktır. Sızma zeytinyağı bir kabın içerisine konularak karbonat üzerine ilave edilmelidir. Karbonat erimesi için zeytinyağı bir miktar ılıması için kaynatılır. Çok kaynatmamaya dikkat etmelisiniz. Karbonat erimesi sonucunda yumuşak bir bez bu karışımın içerisine batırılır ve duvarda bulunan lekenin bastırılarak silinmesi gerekmektedir. Leke izi çıkana kadar birkaç defa karışıma batırıp duvarı silme işlemi yapmanız sonucunda bant lekesi çıkacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder