11 Haziran 2020 Perşembe

Craft Country Ürün Açıklamaları



 


HER YÜZEY BOYALARI

• CC Multi Surface 120cc - • CC Multisurface 500cc

*CC Multi Surface grubundaki boyalar; metal, ahşap, vernikli mobilya, fayans, deri vb. yüzeylerin herhangi bir ön işlem zımpara ya da astar yapılmaksızın boyanmasını sağlar. Eski eşyalarınızı boyamadan evvel sirkeli bez ile silmeniz yeterlidir. Kullanım aşamasında dikkat etmeniz gereken hususlar ise ilk boyama katınıza kullandığınız boya miktarının 3/1’i oranında sulandırmanız gerekmektedir. İkinci kat uygulaması için aradan 4 ile 5 saat geçmesi yeterli olacaktır. İkinci ve sonraki katlarda ekleyeceğiniz su miktarı göz kararı olup sürüşü kolaylaştırıcı ölçüde olması yeterli gelecektir. Boyaların kemikleşme süresi olan 21 gün süre zarfında darbelere karşı korumak gereklidir. Ayrıca kimyasal temizleyici kullanmaktan kaçınılmalıdır. Kemikleşme suresi sonrasında rahatlıkla kullanılabilir. *Craft Country

• CC Chalkart 120cc - • CC Chalkart 500cc

*CC Chalkart grubundaki boyalar ile; metal, ahşap, vernikli mobilya, fayans, deri vb. yüzeylerin herhangi bir ön işlem zımpara ya da astar yapılmaksızın boyanmasını sağlar. Eski eşyalarınızı boyamadan evvel sirkeli bez ile silmeniz yeterli gelecektir. *CC Multi Surface grubundaki boyalardan farkı ise daha yoğun kapatıcı özellikte olması ve sulandırmadan direkt olarak katlar arası 4 ile 5 saat bekleyerek uygulanabilir olmasıdır. Boyaların kemikleşme süresi olan 21 gün süre zarfında darbelere karşı korumak gereklidir. Ayrıca kimyasal temizleyici kullanmaktan kaçınılmalıdır.  Kemikleşme süresi sonrasında rahatlıkla kullanılabilir. *Craft Country

• CC Multisurface Metallize 120cc - 

Metallize Multi Surface grubundaki boyalar yoğun sedefli özelliktedir; metal, ahşap, fayans, vernikli mobilya, deri vb. yüzeylerin herhangi bir ön işlem zımpara ya da astar yapılmaksızın boyanmasını sağlar. Metallize boyaları uygulamadan evvel alt baz kat olarak seçeceğiniz Metallize rengine yakın, mat *CC Multi Surface ya da *CC Chalkart grubundan 1 kat boyamanız durumunda ve akabinde üzerine Metallize uygulaması yaptığınızda kapatıcılık oranınız yükselecek iş gücünüz azalacaktır. İşleminizi kolaylaştıracaktır. Katlar arası bekleme süreniz 4 ile 5 saat olup sulandırma yapılmasına gerek yoktur. *Craft Country

• CC Multisurface Gilding 120cc

*CC Gilding Multi Surface grubundaki boyalar Metallize serisine nazaran daha az yoğunlukta sedef içermektedir. Metal, ahsap, fayans, vernikli mobilya, deri vb. yüzeylerin herhangi bir ön işlem zımpara ya da astar yapılmaksızın boyanmasını sağlar. Gilding boyaları uygulamadan evvel alt baz kat olarak Gilding rengine yakın, mat *CC Multi Surface ya da *CC Chalkart grubundan 1 kat boyamanız durumunda ve akabinde üzerine Gilding uygulaması yaptığınızda kapatıcılık oranınız yükselecek iş gücünüz azalacaktır.  Katlar arası bekleme süreniz 4 ile 5 saat olup sulandırma yapılmasına gerek yoktur. *Craft Country

 ESKİTME BOYALARI

• Antiquin 120cc

Antiquin eskitme boyalarını boyamasını gerçekleştirdiğiniz eşyaların üzerine direkt olarak fırça yardımı ile sürülür. Yoğun istediğiniz takdirde kuru bez, daha açık tonlama yapmak istediğinizde ise ıslak mendil ya da ıslak bez ile silerek eskitme işleminizi tamamlayabilirsiniz. Ayrıca bulaşık süngeri de kullanabilirsiniz. Antiquinlerin kuruma süreleri çabuk olacağından Glaze Medyum ile karıştırılıp uygulanması tavsiye edilir iz kalmaması adına.

•Eskitme kremi 120cc

Eskitme kremlerini de boyamasını gerçekleştirdiğiniz eşyaların üzerine direkt olarak fırça yardımı ile sürüp yine fırça darbesiyle yayabileceğiniz gibi, yoğun istediğiniz takdirde kuru bez, daha açık tonlama yapmak istediğinizde ise ıslak mendil ya da ıslak bez ile silerek eskitme işleminizi tamamlayabilirsiniz. Kuruma süreleri Antiquinlere nazaran daha geç olup yine de uygulama yapılacak alanın büyüklüğü göz önünde tutularak Glaze Medyum ile karıştırılabilir.

•Eskitme pudrası 120cc

Eskitme pudraları dokuları gereği pudramsı, tozumsu yapıdadırlar. Eskitme işlemini bütünleyip pekiştirmek için kullanılırlar. Bir fırça yardımı ile süpürme tekniği ile uygulanabileceği gibi Glaze Medyum ile karıştırılıp komple uygulama yapıldıktan sonra ıslak mendille silinerek de işlem tamamlanabilir.

YARDIMCI ÜRÜNLER

• Dekopaj tutkalı 120cc

Dekopaj kağıtlarının, pirinç kağıtlarının ya da yazıcıdan çıktı alınmış A4 kağıtların istediğiniz yüzey üzerine yapıştırmak için kullanılan tutkal çeşididir. Uygulanacak yüzeye fırça yardımıyla uygulanır, yapıştırılan kağıdın üzerine de bir kat daha uygulama yapılır.

• Transfer tutkalı 120cc

Çıktısı alınmış olan bir resmin çalışılması arzu edilen obje üzerine transferini gerçekleştiren medyumdur.  Uygulama esnasında yüzeye fırça yardımıyla sürülür resim yapıştırılır, üzerine de 1 kat daha uygulama yapılıp 4 ile 5 saat sonra su yardımı ile hassas bir şekilde soyulma işlemi gerçekleştirilir.

• Aplike tutkalı 120cc

Kumaşı kumaşa yapıştırmak için kullanılan su bazlı bir tutkaldır. Yapıştırdıktan 24 saat sonra tersten ütüleme yapılarak fixleme işlemi gerçekleştirilir. Ardından makinede 30 derecede yıkanabilir konuma gelir.

• Mixion varak tutkalı 120cc

Varak uygulamalarında kullanılan su bazlı bir yapıştırıcıdır. Varak uygulanacak yere sürülüp tamamen şeffaflaşınca varak uygulanır.

• Klasik çatlatma medyumu 120cc

Öncelikle zemin istenilen renge akrilik boya ile boyanır. Boya kuruduktan sonra çatlatma medyumu fırça ile uygulanır. Sürülen medyum kuruduktan sonra üzeri tekrar akrilik boya ile boyanır. Boya kurumaya başladıkça çatlaklar oluşacaktır

• Mozaik çatlatma medyumu 120cc

İki aşamalı su bazlı mozaik çatlak görünümü veren medyumdur. Akrilik boya veya resim çatlatma tekniklerinde kullanılır.

Ürünün kendisi şeffaftır.

İki adımdan oluşur. Öncelikle birinci adımda tüm yüzeye sürülür. Tamamen kuruduktan sonra İkinci adımda yine sürülür. Kuruma başladıkça çatlaklar oluşmaya başlar. Hava sıcaklığına bağlı olarak çatlakların oluşumu 12-16 saat sürebilir.

• Örümcek çatlatma medyumu 120cc

İki aşamalı, su bazlı, renkli  örümcek ağı veren medyumdur.  Geniş çatlaklar için birinci adımda iki kat sürülmesi tavsiye edilir. Öncelikle birinci adımda  tüm yüzeye sürülür. Tamamen kuruduktan (şeffaflaşınca) sonra ikinci adımda tekrar sürülür ve doğal kurumaya bırakılır. Su bazlı vernik ile sonlandırılabilir. 

• Glaze Medyum 120cc

Akrilik boyayla karıştırıldığında boyanın geç kurumasını sağlar. Tüm doku çalışmalarında, kullanılan çok amaçlı özel bir medyumdur. Şeffaf ve kokusuzdur. Boyanın içine %25-50 oranında katılır. Katılan miktar arttıkça boyanın kuruması gecikir.

• Rölyef pasta 120cc

Boyut efekti vermek için ahşap, mdf, ham seramik, cam vb. tüm sert yüzeylerde kullanılabilen su bazlı ve akrilik pastadır.  Stencil kabartma ve serbest desen kabartma çalışmalarında kullanılır. Spatula, fırça, sünger ile sürülmesi tavsiye edilir ve kuruma süresi uygulanan kalınlığa göre değişir.

• Beton efekt 120cc

Emici olan ve olmayan tüm yüzeylere uygulanabilen beton efekti yaratmakta kullanılan su bazlı dizayn amaçlı rölyef pastadır. Boyama, stencil, tamponlama ve spatula vb. çok amaçlı kullanılabilir. Fırça veya spatula ile ince olarak uygulanabilir, yüzeye yayılarak pürüzler giderilir, kuruduğunda zımparalanabilir. İstenilen görüntü için CC ürünleri ile efekt verilebilir. Kuruma süresi kalınlığa ve hava koşullarına bağlıdır. Kuruduğunda darbelere ve kötü hava koşullarına dayanıklı hale gelir.

• Çamur efekt 120cc

Modelleriniz üzerinde çamur efekti yaratmak için kullanabileceğiniz efekt malzemesidir.

VERNİKLER

• Su bazlı vernikler 120cc - • Su bazlı vernikler 500cc

CC Multi Surface ya da CC Chalkart boyaları ile eski eşyaların yenilemesi yapıldıktan en az 1 gün sonra eşyayı koruma amaçlı sürülen su bazlı verniktir. Ekseri mobilya, ahşap yenilemelerinde kullanılır.  Katlar arası 1 er gün beklenmelidir ve en az 2 kat uygulama yapılmalıdır.

•Poliüretan vernik 120cc - • Poliuretan vernik 500cc

CC Multi Surface ya da CC Chalkart boyaları ile güneşe maruz kalan eşyaların yenilenmesi yapıldıktan sonra eşyayı koruma amaçlı sürülen su bazlı verniktir. Verniğin oturma süresi 1 haftayı bulabilir. Katlar arası uygulama süresi 1 er gün olup en az 2 kat uygulanmalıdır.

• Taş vernik 120cc - • Taş vernik 500cc

CC Multi Surface ya da CC Chalkart boyaları ile ıslak zemin, fayans, yer döşemesi gibi alanların yenilenmesi yapıldıktan sonra suya maruz kalan alanın koruması amaçlı sürülen su bazlı üründür. Katlar arası uygulama süresi 1 er gün olup en az 2 kat uygulanmalıdır.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder