29 Haziran 2020 Pazartesi

Corian Mutfak Tezgahları

Corian mutfak tezgahları, banyo tezgahları, duş duvarları, mobilyalar ve daha pek çok uygulamada kullanılan zarif, hijyenik, uzun ömürlü masif yüzey malzemesidir.

Sert su pek çok alanda sorun olabilir ve zaman içinde kalıntı bırakabilir. Suyun sert olduğu bir bölgede yaşıyorsanız ve lekeleri çıkarma konusunda sorunlarla karşılaşıyorsanız, o bölgenin üzerine aşındırıcı olmayan kireç çözücü likit jel deterjan uygulayın, 2-4 dakika bekleyin ve daha sonra nemli bir mikrofiber bezle temizleyin. İkinci bir temiz mikrofiber bez kullanarak, o bölgeyi suyla iyice yıkayın.

Sıcak tencere, tava ve diğer tüm mutfak gereçleri için daima bir ısı koruma pedi, nihale (lastik ayaklı) veya koruyucu lavabo matı kullanın veya tencereleri soğuması için önce bir süre ocağın üzerinde bırakın. Asla sıcak tavaları, özellikle de döküm demir olanları doğrudan bir Corian tezgahın üzerine veya lavabonun içine koymayın. Bu tür bir ısı herhangi bir yüzeye zarar verebilir. Kaynayan sıvıları soğuk suyu açmadan doğrudan lavabolara dökmek Corian tezgaha zarar verebilir. Daima ocağın üzerinde doğru boyutta bir tava kullanın ve onu ortalayarak yerleştirin. Dışarıya taşan bir tava çevredeki yüzeylere zarar verir.

Tüm malzemeler gibi Corianda da normal kullanım sonucunda hafif aşınma işaretleri meydana gelebilir.

Asla Corian tezgah üzerinde kesme ya da doğrama işlemi yapmayın. Çalışma yüzeyinde ince, derin olmayan çizikler meydana gelebilir. Bunun yerine bir kesme tahtası kullanın.

Kimyasal maddelerin dökülmesiyle Corian tezgaha zarar gelmesini önlemek için kazara dökülen güçlü kimyasalları (örn, boya çıkarıcı, fırça temizleyiciler, metal temizleyiciler, fırın temizleyicileri, metilen klorür içeren temizleyiciler, asit temizleyiciler, aseton bazlı oje çıkarıcılar, vs.) bol miktarda sabunlu su ile derhal temizleyin. Ojenin dökülmesi durumunda, aseton bazlı olmayan oje çıkarıcılar kullanılabilir ve daha sonra suyla yıkanmalıdır. Fark edilmeden uzun süre yüzeyde kalan kimyasallar yüzeye zarar verebilir.

Kaynar Derecedeki Musluk Suları. Kaynar su her zaman kap içine konarak kullanılmalıdır. Çünkü kaynar su Corian lavabolarının aşınmasına veya zarar görmesine sebep olabilir. Oluşan aşınma ve zarar görmesi durumunda imalatçılar tarafından onarılabilir.

• Her zaman dairesel hareketlerle temizleme işlemini gerçekleştirin.

• Kullandıktan sonra suyla tamamen durulanmaması halinde çamaşır suyu katkılı sert yüzey temizleyici Corianın tezgahın rengini bozabilecektir.

• Genel olarak mikrofiber bir bez ve standart bir mutfak temizleme deterjanı içeren sprey ile çoğu leke çıkarabilir.

• Yumuşak bir bezle fazlalığı ortadan kaldırın.

• Yüzeyi ılık suyla duraladıktan sonra, yumuşak bir bezle kurulayın.

• Islak bir bez ve krem deterjan kullanın.

• Bir ovma süngeri kullanarak, lekelerin üzerini bir deterjan ya da amonyak bazlı sert yüzey temizleme maddesi ile ovun.

• Bir ovma süngeri kullanarak lekenin üzerini bir miktar çamaşır suyu katkılı sert yüzey temizleyici ile ovun. Ilık suyla birkaç kez duruladıktan sonra, yumuşak bir bezle kurulayın.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder