8 Temmuz 2020 Çarşamba

Seramik Zemin Döşemesini Temizlemek ve Parlatmak

Seramik zemin döşemeleri için özel üretilmiş ürünlerden alabilirsiniz. Ama siz kimyasal maddeler kullanmak istemiyorsanız ve doğal yollarla temizlik yapmak istiyorsanız:

1- Önce, zemini tozdan arındırmak için süpürün. 3 litre suyun içine karbonatı (1 g) ekleyin ve iyice karıştırın. Daha sonra sirkeyi (3 ml) ekleyin. Karışıma batırdığınız bez (mikro fiber olabilir) ile (fazla suyu bezi sıkarak akıtın) yerleri silin. Tüm zemini temizleyin. Yerlerin kuruması için bırakın. Karbonat, doğal bir çamaşır suyu gibi davranır ve zemininizin uzun süre boyunca parlak kalmasını sağlar.

2- Önce, zemini tozdan arındırmak için süpürün. Kovayı yarıya kadar ılık suyla doldurun. Daha sonrasında cam silme deterjanını içerisine ekleyin. Karışım içinde bezi yıkayarak sıkın ve seramik fayansınızı silmeye başlayın. Silme işleminden sonra seramik fayansı deterjandan arındırıncaya dek iyice durulamalısınız. Durulamış olduğunuz zemini yumuşak bezle bir defa daha kurulayın.

Seramik fayanslar ikiye ayrılır. Sırlı ve sırsız seramiklerdir.

Sırlı seramiklerde ateşte pişirilip yüzeyinde cam katman oluşumu sağlanır. Bu tarz seramiklerin yüzeyi düz ve seramikler daha dayanıklı olup daha az leke tutmaktadırlar. Gene de toz ve kiri önleyebilmek için sık fakat hafif bir temizlik gerekir.

Koruyucu cam tabakası bulunmayan sırsız seramiklerin temizliği Sırlı seramiğe göre daha zordur. Aynı işlemler burada da geçerlidir. Fakat seramik temizliği için çok fazla zaman harcadığınızı da düşünüyorsanız seramiğinizi koruyucuyla kaplatabilirsiniz. Fakat şunu da unutmayın ki kaplamayı senede bir ya da iki defa tekrardan korucuyla kaplatmalısınız.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder