4 Temmuz 2020 Cumartesi

Limon Ağacı Zararlılarına Çözüm

• Bir tatlı kaşığı Arap sabununu bir litre su ile karıştırıp fısfıs yapın yapraklara ama yapraklar ıslak kalmasın bu sefer de mantara davetiye çıkartırsınız. Gün aşırı bunu uygulayabilirsiniz.

• 1 litre kaynar suya 3 çorba kaşığı kırmızı pul biber karıştırın kendiliğinden soğumaya bırakın. Sabaha kadar beklesin. Sabahleyin 1 çorba kaşığı arap sabununu biberli suda eritin. Bir saat bekleyin iyice erisin. Sonra bir bezle süzün ve şişeye doldurun. Bitirene kadar buzdolabında saklamalısınız. İlacı bitkilerin üzerlerine sabahleyin erken saatte püskürtün. Ya da öğleden sonra güneş alan yerlerde sabah öğle arası, sadece sabah güneşi alan yerlerde ise öğleden hemen sonra fısfıslayın. Akşam ilaç fısfıslamak sonucunda akşam serinine kalan ıslaklık mantar hastalıklarına yol açabilir.

• Bir litre kaynar suya 4 (veya 5) yemek kaşığı tütünü karıştırın. Su iyice soğuyana kadar bekleyin. Sonra tekrar karıştırıp birkaç saat daha bekleyin. Sonra bir bezle süzüp şişeye doldurun. Bununla böceklerin üzerine ilaç yapın.

• Yapraklara ve dallara yapışık duran birçok bitki bitlerine, parazitlerine sirke gayet etkilidir (elma sirkesi daya iyidir ama diğerleri de olur). Bir pamuk veya bez parçasını sirkeye banın. Unlu bitleri ve koşnil gibi kabuklu bitleri silerek çıkarın. Daha sonra parazitlerden temizleyip arındırdığınız yeri kullanılmamış sirkeli pamukla tekrar silin. Sonra temiz suyla yıkayın.

• Yumurta kadar bir soğan, dilim dilim kesilir ve iki bardak su içinde 6 saat kadar bekletilir. Suyu alınıp fısfıs şişesine konur. Bununla bitlere karşı mücadele edebilirsiniz.

Bütün yapacağınız ilaçlamalarda en önemli kural iyi bir kaplama yapmak ve ince püskürten bir başlık kullanmaktır. İlaç yapraklara sis gibi gelmelidir. Yoksa siz su damlası gibi fısfıs ilaç atarsanız bitkiye , yaprak altları da ıslanmazsa ilacı hazırlamak için harcayacağınız emeğe değmez, sonuç alamaz.

• İyi gözlem yapmalısınız.

• 1 kez uygulama yapıp bırakmamalısınız.

  Uygulamayı rutin olarak yapmalısınız.

  Kontrolü elden bırakmamalısınız.

  İyi bir kaplama yaparak ince püskürten bir başlıkla ilaç atmalısınız.

Öncelikle ev yapımı ilaçla mücadele edebilirsiniz. Bunlar sonuç vermezse zirai ilaç almanız gerekebilir.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder