8 Temmuz 2020 Çarşamba

Parkeleri Temizlemek ve Parlatmak

Parkeler için özel üretilmiş deterjanlardan alabilirsiniz. Ama siz kimyasal maddeler kullanmak istemiyorsanız ve doğal yollarla temizlik yapmak istiyorsanız:

1- Biraz sirke ve bir miktar deterjan. Küçük bir kap alın ve içerisine biraz su ekleyin daha sonra deterjanınızı ilave ederek ilk adımı tamamlayın. Bu işlemlerden sonra deterjanlı su karışımınıza bir miktar da sirke ekleyerek karışımınızı elde edin. Daha da sonra elde ettiğiniz bu karışımla parkelerinizi silin.

2- İlk önce arap sabununu sulandırın. Daha sonra içine bir miktar sirke ekleyin ve güzel bir koku sağlamak için kendi zevkinize uygun bir sıvı sabunu da ekleyerek karışımı tamamlayın ve parkelerinizi silin.

3- Zeytinyağı, parkeleri parlatmada kullanılan ideal ve rahat uygulanabilir yöntemlerden biridir. Bir miktar pamuğun üzerine, fazla olmamak şartıyla zeytinyağı dökün ve parkeleri ovalayın. Zeytinyağının fazla döküldüğü zaman kayıp, düşmelere sebep olabileceğini unutmayın.

Parkelerinizin parlamasını istiyorsanız, yumuşak bir bezle parlatabilirsiniz. Telefon ve televizyon ekranlarını parlatmak için kullanılan bezler veya mikrofiber bezler, parkeleri parlatmak için oldukça etkilidir.

Parkeler için en uygun temizlik, su kullanmadan yapılan temizliktir. Çünkü su ve diğer tüm sıvı temizleyiciler parkenin gözeneklerine girerek şişmesine neden olabilirler. Bu nedenle parkelerinizi temizlerken kovayla su kullanmayın. Onun yerine bir sprey şişesi kullanarak parkelerinize su sıkın ve sonra kuru bir temizlik sopasıyla kurulayın. Eğer sildiğiniz yüzeyler 1-2 dakika içinde kurumuyorsa, çok fazla su kullanıyorsunuz demektir.

 





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder