20 Eylül 2020 Pazar

Duvar Kâğıdı Nasıl Çıkarılır?

Farklı Yöntemler:

• Yapı marketlerde  bulabileceğiniz duvar kâğıdı sökücüyü alın ve üzerindeki talimatlara göre hazırladığınız karışımı fırça yardımıyla bol miktarda duvar kağıdının üzerine sürün. İyice emildikten sonra kurumasına izin vermeden geniş ağızlı bir spatula yardımıyla duvara zarar vermemeye dikkat ederek kazıyın.

• Evdeki malzemelerle çözüm üretmek için büyükçe bir kaba sıcak su doldurun. İçine bir miktar bulaşık deterjanı ekleyerek karıştırın ve büyük bir sünger aracılığıyla duvarına uygulayın. Nemin kâğıda iyice nüfuz ettiğinden emin olduktan sonra, duvar kâğıtlarınızı zeminden kolayca ayırabilirsiniz. Ayrıca bulaşık deterjanı yerine sirke de kullanabilirsiniz.

• Duvar kâğıtlarını önce ek yerlerinden mümkün olduğunca yırtmadan kopartın. Sprey şişesine sıcak su ve bulaşık deterjanı doldurarak duvarda kalan kâğıt ve yapışkanların üzerine sıkın. Ardından kalıntıları spatula vasıtasıyla hafifçe kazıyın. Duvardaki sabunlu su ve yapışkan artıklarını ıslak temiz bir süngerle temizleyin. Duvarlarınızın kurumasını bekledikten sonra hâlâ yapışkan kalıntıları varsa, bunları bir zımparayla sıvaya zarar vermeden hafifçe temizleyin.

• Evinizde buhar üfleyen bir cihaz varsa, duvar kâğıtlarının üzerine buhar püskürterek duvar kâğıtlarını rahatça çıkarabilirsiniz. İşiniz tamamen bittikten sonra duvarı sert bir fırça ve su yardımıyla güzelce fırçalayın.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder