13 Eylül 2020 Pazar

Cam Bardaktaki Yazı ve Logolar Nasıl Çıkarılır?

Cam bardaklardaki yazıların baskısına göre farklı çıkarma yöntemleri uygulamak gerekebilir.  Bazen yazı ve logolar birkaç yıkamada çıkarken bazılarını da çıkarmak zor ya da imkansızdır. Bunun için farklı yöntemleri deneyebilirsiniz.

Selülozik Tiner: Uygulamayı yapacağınız bardak kuru olmalıdır. Bardaktaki yazı ya da logonun üzerine selülozik tiner dökün ve bir süre boyanın uygulamasını bekledikten sonra sünger ile güzelce ovalayın.

Saf Alkol: Bardaktaki yazı ya da logo elinizi sürdüğünüz zaman kabarık olarak duruyorsa saf alkol ile boyayı çıkarmanız mümkün olabilir. Cam bardağın üzerindeki yazı veya logonun üzerine alkol dökerek boyanın yumuşamasını sağlamak ve sonrasında yumuşayan boyayı jilet yardımı ile dikkatli bir şekilde kazımak.

Aseton: Temizlemek istediğiniz bölgeye aseton dökerek boyanın yumuşaması için bir süre beklemeli ve sonrasında bulaşık süngerin sert tarafı ile güzelce ovalayın.

Bu yöntemler işe yaramıyorsa yazı ve logoların üzerine boncuk, pul ya da parlak taşlar yapıştırarak bunları kamufle etmeyi deneyebilirsiniz.

Cam bardaktan yazı ve logo çıkarma işleminden sonra, bardağı çok iyi yıkamanız gerekmektedir.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder